Novosti

27/03/2023

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta premijerom Levan Beach Hotela u INK-u

U ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine s početkom u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula se obilježava Svjetski dana kazališta, premijernom izvedbom hit komedije Levan Beach Hotel.

Nova hit komedija doživjet će svoju premijeru na čakavskoj sceni INK upravo na Svjetski dan kazališta. Predstava Levan Beach hotel adaptacija je američke komedije "Sandy Toes & Salty Kisses". Adaptaciju teksta radila je naša domaća književnica iz Ližnjana, Marilena Dužman. Radnja se zbiva u jednom magičnom, ali nešto zapuštenijem hotelu na Levanu u Ližnjanu.

Pred hotelom je smjena generacija te nema vremena za snalaženje već se posao mora nastaviti čuvajući u tajnosti čaroliju najbolje organizacije vjenčanja sa doživotnom garancijom. Usred promjena, u hotel stižu nove klijentice, pripadnice višeg sloja koje za svoje novce traže najbolju uslugu.

Uz premijeru, koja je na repertoaru u ponedjeljak, 27. ožujka, reprizu predstave možete pogledati u utorak, 28. ožujka, srijedu, 29. ožujka i u četvrtak, 30. ožujka.

Svjetski dan kazališta projekt je koji je pokrenuo ITI – Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija. Svake se godine 27. ožujka u tisućama kazališta širom svijeta čita međunarodna poruka. Na taj dan imamo prigodu podsjetiti javnost na snagu izvedbenih umjetnosti i umjetničkog stvaralaštva.