Novosti

28/03/2023

Povodom 120 godina pulske tržnice u subotu velika rođendanska padela na markatu

U subotu, 1. travnja 2023. godine održat će se prigodni program u čast 120 godina od otvorenja zgrade pulske tržnice. Naime, upravo je prema povijesnim zapisima, 1. travanj istaknut kao datum kada je održano svečano otvorenje tada novo sagrađene zgrade pulske tržnice. Bila je to zgrada predivnog stila i odisala je posebnim šarmom europskih metropola. Tome u čast, 1. travnja 2023. godine održat će se prigodan program koji objedinjuje gastronomiju i lokalne ugostitelje, poljoprivredne proizvođače i ribare, s našom dragom tržnicom. Od 10 sati pripremat će se jela u Velikoj padeli koju smo ovom prigodom nazvali „rođendanskom“ tržnici i našim sugrađanima u čast.

Pripremu rižota sa sipama, predjela od ribljih specijaliteta omogućili su Tržnica d.o.o. Pula, Udruženje obrtnika Pule i Turistička zajednica grada Pule (TZG Pule) i čiji će predstavnici i pripremati jela za naše sugrađane te posjetitelje pulske tržnice tog subotnjeg prijepodneva.

„Požurite se doći na pulski markat u centru grada u subotu 1. travnja jer to nije šala. Pripremamo pravu rođendansku marendu s našim obrtnicima uz čiju pomoć će se spremiti padela rižota sa sipama, a uz to još i bakalar sa broskvom i fužima te tripice za naše goste na trgu pored zgrade tržnice. Zahvaljujem se podršci Grada, Udruženju obrtnika i Turističke zajednice te vas sve pozivam da proslavimo ovu veliku obljetnicu od 120 godina,“ najavila je direktorica Tržnice d.o.o. Pula Gordana Žmak.

Ispred Udruženja obrtnika Pula, predsjednik udruženja Andi Vitasović pridružio se pozivu na proslavu i napomenuo, „Udruženje obrtnika Pula već je više puta organiziralo marendu s obrtnicima i drago nam je da ovaj put možemo marendom uveličati proslavu 120 godina otvorenja pulske tržnice. Našim marendama uz spremanje tradicionalnih jela želimo približiti našu kuhinju i rad obrtnika kako građanima tako i gostima. Vjerujem da će slavljenički meni biti na zadovoljstvo i gušt svih.“

Turistička zajednica Grada Pule nezaobilazan je partner događanjima na tržnici. „Ovo je prigoda da se svi zajedno, gradskoj tržnici u čast, podružimo i počastimo jelima koja će nam spremiti naši ugostitelji. Turistička zajednica Grada Pule podržala je Tržnicu d.o.o. Pula u više navrata prilikom održavanja raznih događaja jer su tržnice ne samo „trbusi gradova“ već i mjesta gdje svaki gost, posjetitelj najčešće prvo otiđe kada dođe u novi grad. Tržnice su mjesta gdje možete doživjeti kulturu, gastronomiju i tradiciju neke sredine u koju dolazite, “ iskazala je podršku i angažman u ovom događaju direktorica TZG Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Zahvaljujemo se još jednom svim partnerima te pozivamo sve građane da nam se pridruže u subotu, 1. travnja, kada će se za dobru glazbenu podlogu pobrinuti grupa In Vino Veritas.

Vidimo se na markatu u Puli!