Novosti

29/03/2023

Posjetite radionicu o održivom gospodarenju otpadom i naučite trikove kućnog kompostiranja

Komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule, nastavlja s provedbom edukativnih programa namijenjenih svim građanima. U skladu s ciljem podizanja svijesti o smanjenju otpada u kućanstvima i održivom gospodarenju otpadom u srijedu, 5. travnja u 18:00 sati, u prostoru Vatrogasnog doma u Puli – Šijana na adresi Trg I. istarske brigade 13, održat će se predavanje i radionica „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“.

Svi polaznici radionice imat će priliku uz stručno vodstvo Nine Brnić i Irene Burba iz udruge Zelena Istra doznati više o zero wastestilu života, odnosno načinu na koji se otpad u kućanstvu svodi na nulu ili minimalne količine.

Uz trikove kako smanjiti otpad u kuhinji ili kupovini, besplatno zbrinuti glomazni i elektronički otpad ili napraviti prirodna sredstva za čišćenje, polaznici radionice imat će priliku naučiti jednostavna pravila kućnog kompostiranja. Svaki sudionik radionice „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“ dobit će na poklon sadnicu cvijeća ili začina, ali i popust na usluge tvrtke Pula Herculanee.

Nakon predavanja polaznici će imati priliku postavljati i konkretna pitanja vezana uz probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu, primjerice kako zbrinuti staru garderobu ili koje vrste plastike se mogu odvajati u žute spremnike, a na njih će odgovarati predstavnici tvrtke Pula Herculanea.

Broj mjesta na radionici nije ograničen, a prijave nisu potrebne. Radionica „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“ dio je serije edukativnih radionica koje tvrtka Pula Herculanea provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti pravilnog odvajanja otpada i mogućnošću upotrebe različitih materijala.