Novosti

01/04/2023

U tijeku prijave za sudjelovanje na fokus grupi: "Tematski dijalog mladih i donositelja odluka: obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje"

Pozivaju se mladi, ali i svi zainteresirani za područje obrazovanja, znanosti i cjeloživotnog učenja, da svojim znanjem, iskustvom, interesom i mišljenjem daju svoj doprinos kreiranju Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola sudjelovanjem na fokus grupi koja će se provesti u okviru projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola.

Fokus grupa: "Tematski dijalog mladih i donositelja odluka: obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje" će se održati u srijedu, 05.04.2023. godine od 09:00 do 15:00 sati u prostorima Zajednice tehničke kulture Pula (adresa Uspon Franje Glavinića 1, Pula). Cilj je definirati prijedloge (preporuke) za ciljeve, mjere i aktivnosti u tematskom području obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje koji će biti temelj za izradu Nacrta Lokalnog programa za mlade.

Interaktivnu i zanimljivu fokus grupu moderirat će i voditi Helga Možé, upraviteljica Zaklade Istra, a bazirat će se na izrečenim i detektiranim potrebama mladih u dosadašnjim istraživačkim aktivnostima projekta (fokus grupe, upitnik).

Kroz ovaj rad sudionici će se upoznati s ciljevima i aktivnostima projekta, EU ciljevima za mlade s naglaskom na tematskom području obrazovanja, znanosti i cjeloživotnog učenja, područjem neformalnog učenja, ulogom refleksije i Youthpassa kao alata za praćenje učenja u neformalnom kontekstu. No, još važnije, saznat će probleme/potrebe mladih koji su mapirani tijekom prethodnih aktivnosti, imat će priliku dodati neke neidentificirane te kroz mapiranje potencijala za razvoj društvenog kapitala sagledati mogućnosti kreiranja rješenja problema proizašlih iz mapiranih potreba.

Sudionicima je osiguran coffee break i osvježenje te ručak, a u planu je u sklopu događaja razgledati i Znanstveni vrt.

Sudjelovanje mladih osoba u dobi od 13 do 18 godina moguće je uz prethodnu suglasnost roditelja/zakonskog zastupnika za sudjelovanje u aktivnostima projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola”.

Za više informacija o samoj aktivnosti molimo da se obratite Zakladi Istra, putem kontakata: zaklada@civilnodrustvo-istra.hrili (052) 351-512.

Projekt “Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola” provodi Grad Pula-Pola, u partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM i Školom za odgoj i obrazovanje Pula. Projekt se provodi u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023., uz financijsku podršku Europske unije, u iznosu od 31.300 EUR. Navedeni projekt provodi se u okviru ključne aktivnosti 154 - Aktivnosti sudjelovanja mladih, u okviru programa Erasmus+.