Novosti

03/04/2023

Udruga za autizam obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu useljenjem u dodijeljeni stan u Kochovoj

Grad Pula dodijelio je stan budućoj Zajednici potpomognutog življenja za potrebe osoba s autizmom na području Pule

Udruga za autizam Istraobilježila je Svjetski dan svjesnosti o autizmu, prigodnom svečanošću pred zgradom u kojoj se nalazi stan za buduću Zajednicu potpomognutog življenja. Grad Pula je stan u Kochovoj dodijelio na korištenje Udruzi za autizam Istre za aktivnosti same Udruge, a sve s krajnjim ciljem da im se omogući stvaranje prve stambene zajednice, isključivo za potrebe osoba s autizmom na području Grada Pule.

Svečanosti otvaranja odazvala se zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, koja je uz članove udruge presjekla plavu vrpcu i tom prilikom istakla: "Društvo je bogato onoliko koliko prepoznaje ranjive skupine i koliko ulaže u ranjive skupine. Konkretno, što se tiče osoba oboljelih od autizma, jako je važno njih što prije osposobiti da se barem donekle mogu brinut o sebi i ovom je inicijativom Grad Pula napravio veliki iskorak. Ovim činom povećava se svjesnost društva o pomaganju osoba s posebnim potrebama, u ovom slučaju osoba koje boluju od autizma".

Predsjednica Udruge za autizam Istra Dubravka Kovačević, zahvalila je Gradu Puli koji im je ostvario dugogodišnju želju, te je zamjenici Ivoni Močenić uručila zahvalnicu namijenjenu gradonačelniku Filipu Zoričiću.

Dobrodošlicu su novim stanarima pružili i stanari Kochove 20, koji su balkone ukrasili balonima u plavoj boji simbolu autizma te na taj način pokazali podrška i dobrodošlicu novim članovima ovog stambenog bloka.