Novosti

05/04/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio izbornika hrvatske karate reprezentacije

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas u prostorijama Komunalne palače dugogodišnjeg izbornika hrvatske muške karate reprezentacije, Dubravka Koleca, povodom ostvarenja zavidnih rezultata s nacionalnom selekcijom, a kojem je Hrvatski karate savez uručio visoko karate zvanje - crni pojas 6. dan na temelju iznimnih zasluga u karate sportu.

“U svojoj dosadašnjoj karijeri, uz mnogo truda i odricanja postigli ste značajne uspjehe, čestitam vam na tome i želim da uz pomoć Grada Pule i sportskih udruga sport podignemo na još jednu višu razinu, kroz promociju i podizanje razine kvalitete sportskih objekata kako bi što većem broju naših mladih sugrađanki i sugrađana približili sport i zdrav način života, a ujedno vam zahvaljujem na promociji našeg grada,” rekao je gradonačelnik Zoričić.

Dubravko Kolec zahvalio je gradonačelniku Filipu Zoričiću na prijemu te Grad Puli koji ga godinama podupire u radu i vjeruje da se Grad može ponositi sportskim rezultatima koje je ostvario na brojnim smotrama, gdje je vodio naše reprezentativce i osvajao medalje, te na taj način promovirao Pulu.

„Vođenje nacionalne selekcije je čast i ponos svakog trenera koji se ozbiljno bavi nekim sportom. Ponosan sam što svojim znanjem, zalaganjem i radom dajem doprinos uspjehu hrvatske karate reperezentacije. Sretan sam što je hrvatska karate reperezentacija nositelj kvalitete karatea na ovim prostorima, te je u Europi i svijetu prepoznat rad naše nacionalne selekcije kroz ostvarivanje dobrih rezultata,“ istaknuo je Dubravko Kolec.

Dubravko Kolec kao reprezentativac nastupao je za Hrvatsku, a od 2000. godine aktivno je vodio reprezentaciju u svim uzrasnim skupinama, te ostvario značajne rezultate na međunarodnom planu, a kruna kojih je bila titula ekipnih prvaka Europe iz Poreča 2021. godine. Od njegovog preuzimanja seniorske nacionalne selekcije ostvareni su brojni vrhunski rezultati, od kojih se može izdvojiti treće mjesto ekipe seniora na Europskom prvenstvu u španjolskom gradu Guadalaraja 2019. godine. Seniorska ekipa je i ove godine na Europskom prvenstvu u Guadalaraji ostvarila odličan uspjeh, osvojivši brončanu medalju. Svi ti sportski uspjesi ostavili su dubok trag na hrvatski karate te mu se Hrvatski karate savez na prigodan način i zahvalio na svemu učinjenom dodjelom prestižnog zvanja crni pojas 6. dan.

U razgovoru s gradonačelnikom bilo je riječi i o promociji sporta u Puli, poticanju mladih na uključivanje u sport i poboljšanju uvjeta treninga za sve sportaše.

Dubravko Kolec diplomirani je trener s dugogodišnjim iskustvom u radu te je u svojoj karijeri trenirao i radio s brojnim proslavljenim sportašima.