Novosti

05/04/2023

Ukrajinski veleposlanik Nj. E. Vasilj Kirilič u nastupnom posjetu Puli

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je u srijedu, 5. travnja 2023. godine u prostorijama Komunalne palače izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine Nj. E. Vasilja Kiriliča.

Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je važnost uspostavljanja ovakvih kontakata kako bi se potaknula i kasnije razvijala suradnja. Gradonačelnik je upoznao veleposlanika s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom Pule, te trenutnom situacijom na području gospodarstva i turizma.

„Pula je grad kulture, otvoren svima. Želja nam je surađivati s vama u području ekonomije, kulture i obrazovanja. Nažalost s tugom pratim trenutnu situaciju u Ukrajini i iskreno suosjećam s narodom Ukrajine, te se nadam što skorijem mirnom ishodu ovog teškog razdoblja“, poručio je gradonačelnik Zoričić te pozvao veleposlanika u ponovni posjet Puli.

Veleposlanik Kirilič Vasilj na dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj stupio je na dužnost prosinca 2019. godine. Od 1999. godine na vodećim je pozicijama u tijelima državne uprave Ukrajine, a ujedno je doktor političkih znanosti i docent. Ovo mu je prvi službeni posjet Gradu Puli te su načelno dogovoreni ponovni susreti kako bi se produbili odnosi i dogovorili konkretni projekti i ciljevi suradnje.