Novosti

07/04/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio nagrađene učenike OŠ Kaštanjer

Učenice i učenici OŠ Kaštanjer ostvarili su sjajne uspjehe na nekoliko likovnih natječaja

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je dana, 7. travnja 2023. godine u Komunalnoj palači učenice i učenika Osnovne škole Kaštanjer koji su postigli sjajne uspjehe na nekoliko likovnih natječaja i njihovu mentoricu profesoricu likovne kulture Nevenu Starčević.

„Čestitam vam na velikom uspjehu, vaši likovni radovi su sjajni. Ova razna natjecanja bila su veliko iskustvo, u kojem vam je velika potpora bila vaša mentorica. Budite ponizni, skromni i ponosni na talent koji imate“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Sjajne su uspjehe ostvarili učenici Osnovne škole Kaštanjer na nekoliko likovnih natječaja. Iz Berlina, s međunarodnog natjecanja o temi Drvo/mudrost-znanje-križ-stablo, gdje je stiglo više od 1.500 likovnih radova iz deset zemalja, u kategoriji od petih do osmih razreda, nagrađene su dvije učenice. Drugonagrađena je Flora Kaić iz sedmog razreda, a četvrta Leana Rosić iz osmog razreda, uz mentorstvo profesorice likovnog Nevene Starčević.

S 22. bienalnog natjecanja dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagawa u Japanu stigla je vijest da je rad učenika Ermina Rakiposkog iz sedmog razreda izabran za međunarodnu izložbu dječjeg stvaralaštva. Na natječaj je stiglo 1.750 radova, a stručno povjerenstvo izabralo je 172 koja šalje na veliko finale. Mentorica učeniku je također Nevena Starčević.

Dodajmo ovome kako su učenice Osnovne škole Kaštanjer postigle iznimne rezultate i na županijskom natjecanju iz likovne kulture LIK 2023. Prvo mjesto osvojila je Aurora Celija učenica sedmog razreda, četvrto mjesto je zauzela Kristina Pačić također učenica sedmog razreda, a petoplasirana je bila Ana Benazić učenica osmog razreda. Digitalna animacija Aurore Celija je poslana na državno natjecanje, a mentorica učenicama bila je Nevena Starčević.