Novosti

11/04/2023

Na pulskoj Drosini održano 18. izdanje inkluzivnog projekta Special Power League

U organizaciji udruge Akademije zdravog življenja na sportskom terenu pulskog stadiona "Aldo Drosina", dana 10. travnja 2023. godine održani su sportski susreti inkluzivnog sportskog projekta Special Power League - sportske lige za djecu i osobe s teškoćama u razvoju, a kojemu je domaćin bila NK Istra 1961.

Potporu turniru u ime Grada Pule, pružila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov, koja je sudionicima poželjela dobrodošlicu u Pulu. Također, pohvalila je svrhu i ideju projekta kao i druženje, te aktivno bavljenje sportom djece i odraslih s teškoćama u razvoju kako bi se i oni mogli integrirati u društvo.

U okviru 18. izdanja sportskih susreta Special Power League sudjelovale su ekipe poznatih nogometnih klubova, FC Barcelona i NK Istra 1961. Kao dodatni sadržaj projektu organizirane su i brojne dodatne rekreativne i sportske aktivnosti namijenjene djeci i mladima, ali i roditeljima čime je podignuta razina kvalitete same manifestacije.

Na kraju manifestacije generalni tajnik Udruge Dario Jagić i pročelnica Ivana Sokolov, uručili su prigodne poklone sudionicima. Kontinuitet i uspješno odvijanje ovog društveno odgovornog projekta pomogli su HNS, HRS, UEFA, EHF, Zaklada Mateo Kovačić, udruge za rad s osobama s teškoćama u razvoju kao i brojni sportski klubovi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Osnovna ideja projekta je motivirati djecu s teškoćama u razvoju da se aktivno uključuju u društvo sportskim aktivnostima. Projekt je osmišljen na temelju činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju priliku na adekvatan način baviti se sportom. Inicijativa je pokrenuta temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju u dobi od 9 do 17 godina nisu u dovoljnoj mjeri uključena u trenutno dostupne programe rekreativnih sportskih aktivnosti. Projektom se pomaže djeci i osobama s teškoćama u razvoju, poboljšati svoje zdravlje i kvalitetu života, povećavajući im sposobnost za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.