Novosti

11/04/2023

Donesen Pravilnik o kriterijima i postupku dodjele sredstava Zaklade za sport Grada Pule

U pripremi objava prvog javnog poziva

Upravni odbor Zaklade za sport Grada Pule donio je Pravilnik o kriterijima i postupku dodjele sredstava kojim se propisuje način raspodjele i kriteriji za dodjelu novčanih ili materijalnih subvencija klubovima iz ekipnih sportova, sportašima pojedincima i njihovim stručnim stožerima, darovitim sportašima od 14 do 18 godina i za manifestacije i sportske događaje.

Svrha Zaklade je promicanje i poticanje sportskih klubova na području Grada Pule iz ekipnih sportova kao i sportaša pojedinaca s prvenstvenim ciljem postizanja vrhunskih sportskih rezultata u seniorskoj konkurenciji na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pomaganje darovitih i perspektivnih sportaša, promicanje Grada Pule kao grada sportske izvrsnosti te podupiranje sportskih manifestacija i sportskih projekata od interesa za Grad Pulu.

Upraviteljica Zaklade je Matea Sagadin, magistra kineziologije u edukaciji i kineziterapiji. Zaposlena je u struci kao kineziterapeut, a radi i kao trenerica atletike te će njezino iskustvo u sportu uvelike doprinijeti radu i prepoznatljivosti Zaklade.

Raspodjela sredstava Zaklade vrši se jednom godišnje. Tijekom godine moguće je objaviti i više od jednog poziva ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima Zaklade. Dokumentacija potrebna za objavu javnog poziva je u pripremi, te se uskoro očekuje objavljivanje prvog javnog poziva.

Pravilnik o kriterijima i postupku dodjele sredstava Zaklade za sport Grada Pule možete pronaći ovdje.