Novosti

12/04/2023

U INK Orfei i Euridika u izvedbi Muzičke akademije u Puli

Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i ove godine postavlja premijerno operu u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula. Ovo će biti četvrta opera koju Akademija premijerno predstavlja istarskoj publici.

Ove godine izvest će operu Orfej i Euridika, vječnu priču o ljubavi. Nastupaju najbolji studenti Muzičke akademije uz pratnju orkestra.

Dvije predstave igraju dvije različite postave pjevača. Režiju potpisuje redatelj red. prof. art. Ozren Prohić, a dirigent je izv. prof. art. Domeniko Briški.

Pretpremijera je u petak, 14. travnja 2023. godine u 20 sati, a premijera će se održati dan kasnije, u subotu, 15. travnja 2023. godine u 20 sati. Obje predstave izvode se na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, u dvorani Pietro Ciscutti.

Gluckova opera Orfej i Euridika jedna je od najpoznatijih i najizvođenijih opera, a Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli vas poziva da se pridružite i uveličate ovaj događaj svojom prisutnošću.

Ulaz na sve izvedbe je slobodan.