Novosti

13/04/2023

Predavanje i radionica „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi“

U skladu s ciljem podizanja svijesti o smanjenju otpada u kućanstvima i održivom gospodarenju otpadom, komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule, nastavlja s provedbom edukativnih programa namijenjenih svim građanima. Predavanje i radionica „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“ održat će se 20. travnja 2023. s početkom u 18 sati u prostorijama Mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac na adresi Kochova 13.

Svi polaznici radionice imat će priliku uz stručno vodstvo Nine Brnić i Irene Burba iz udruge Zelena Istra doznati više o zero waste stilu života, odnosno načinu na koji se otpad u kućanstvu svodi na nulu ili minimalne količine.

Uz trikove kako smanjiti otpad u kuhinji ili kupovini, besplatno zbrinuti glomazni i elektronički otpad ili napraviti prirodna sredstva za čišćenje, polaznici radionice imat će priliku naučiti jednostavna pravila kućnog kompostiranja. Svaki sudionik radionice „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“ imat će priliku ostvariti dodatne popuste na redovne usluge tvrtke Pula Herculanee.

Nakon predavanja polaznici će imati priliku postavljati i konkretna pitanja vezana uz probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu, primjerice kako zbrinuti staru garderobu ili koje vrste plastike se mogu odvajati u žute spremnike, a na njih će odgovarati predstavnici tvrtke Pula Herculanea.

Radionica „Smanji, odvoji, kompostiraj i posadi!“ dio je niza edukativnih radionica koje tvrtka Pula Herculanea provodi kako bi građane upoznala s važnostima pravilnog odvajanja otpada i mogućnostima upotrebe različitih materijala.

Broj mjesta na radionici nije ograničen, prijave nisu potrebne.