Novosti

14/04/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić čestitao Uskrs vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru

Prijem za paroha pulsko perojskog Gorana Petkovića

Povodom proslave predstojećeg Uskrsa prema julijanskom kalendaru, u petak, 14. travnja 2023. godine u prostorijama Komunalne palače gradonačelnik Pule Filip Zoričić primio je paroha pulsko perojskog protojereja Gorana Petkovića i gradskog vijećnika iz redova srpske nacionalne manjine Milana Rašulu.

„U ime Grada Pule i svoje osobno, Vama, Vašim suradnicima i vjernicima koji predstojeći blagdan slave po julijanskom kalendaru, od srca želim sretan Uskrs. Neka duh najvećeg kršćanskog blagdana još više osnaži naše napore kako bismo zajednicu u kojoj živimo učinili još boljim mjestom za sve njezine građanke i građane.  Želim Vam obilje zdravlja, radosti i mira te da ove blagdanske dane provedete u krugu obitelji i najmilijih“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Paroh protojerej Petković izrazio zadovoljstvo suradnjom parohije i Grada Pule koji kontinuirano prati rad i potrebe njihove zajednice.

Vijećnik iz redova srpske nacionalne manjine Milan Rašula tom je prigodom pozvao sve pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti da se pridruže bogosluženju na Veliki petak u crkvi Sv. Nikole u Puli s početkom u 16,00 sati te u crkvi Sv. Spiridona u Peroju u 19,00 sati. U subotu, 15. travnja u Puli je služba predviđena u 9,00 te u Peroju u 18,00 sati.

Na Uskrs služba će se održati u 8,00 sati u Puli te u 11,00 sati u Peroju. Na uskrsni ponedjeljak predviđena je služba samo u Puli u 9,00 sati.