Novosti

17/04/2023

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul primio sudionike Erasmus+ projekta

Učenice i učenici Medicinske škole Pula i njihove kolege iz Litve i Turske uče o prednostima i rizicima korištenja društvenih mreža

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul u pulskoj Komunalnoj palači 17. travnja 2023. godine primio je učenike iz Litve sa svojim mentoricama, te učenike pulske Medicinske škole u pratnji ravnatelja i nastavnica, koji sudjeluju u Erasmus+ projektu pod nazivom „Sigurnija generacija na internetu”.

„Pula je grad s dugom poviješću i želim da se u našem gradu osjećate dobrodošlo i ugodno. Vidjet ćete neke od ljepota našega grada i nadam se da ćete se opet vratiti. Zbog svoje povijesti, znamenitosti i položaja Pula je jako važna za Istru, Hrvatsku i Europsku uniju. Drago mi je da razmjenjujete znanja putem europskog projekta u kojem sudjelujete, te da ste naučili više o pozitivnim i negativnim stranama društvenih mreža“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Učenici iz Litve koji sudjeluju u europskom projektu boravit će u Puli od 17. do 21. travnja 2023. godine i razmjenjivat će znanja s učenicima pulske Srednje medicinske škole. Cilj projekta je educirati učenike i predstaviti im rizike i opasnosti koje može donijeti prekomjerna i pogrešna upotreba interneta s posebnim naglaskom na društvene mreže. Također, učenici i nastavnici će se upoznat s pozitivnim stranama interneta i naučit kako na kvalitetan način iskoristiti sve prednosti brzog traženja i dobivanja informacija.

Tokom provedbe projekta, uz mnoge druge aktivnosti, učenici su u rujnu posjetili Litvu, a u prosincu Tursku. Na samom početku projekta tri pulske nastavnice uspješno su završile tečaj o Bullyingu i cyberbullingu u školama.

Ukupno dvadeset učenika od 3. do 5. razreda usmjerenja medicinska sestra/tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar/tehničarka zajedno je s učenicima škola partnera sudjelovalo u brojnim aktivnostima kojima je cilj bio educirati ih o korisnim stranama društvenih mreža, olakšati njihovo sigurno korištenje, ali i steći nova poznanstva, upoznati različite krajeve i kulture kao i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.