Novosti

20/04/2023

U INK reprize predstave Levan Beach Hotel

Dodatna dva termina predstave na ližnjanskoj čakavici 20. i 21. travnja u 20 sati

Za velik broj ljubitelja kazališta koji su propustili premijerni blok izvedbi predstave Levan Beach Hotel, INK Gradsko kazalište Pula reprizira predstavu u dodatna dva termina, 20. i 21. travnja 2023. u 20 sati.

Tekst Michaela i Susan Parker preveo je redatelj Jasminko Balenović, a Marilena Dužman potpisuje prilagodbu na ližnjansku čakavicu.

Radnja je smještena u jednom istarskom hotelu za vjenčanja, a cijeli zaplet počinje kada mama i kćer dolaze u hotel organizirati vjenčanje kćeri, međutim sama organizatorica daje otkaz. Mama podmićuje recepcionerku i kaže joj da se uvaljuje zaručniku kako bi došlo do raskida. Naravno, recepcionerka krivo pošalje poruku te se krene upucavati drugom gostu u hotelu te tu kreće kaos.

U predstavi koja traje 100 minuta igraju Irena Tereza Prpić, Linda Kliman, Luka Mihovilović, Romina Vitasović Lučić, Vini Jurčić, Dominik Dolenc i Valter Roša.

„Raditi, zapravo osmisliti i režirati, predstave poput ove, dakle Levan Beach Hotel, uvijek pružaju i profesionalno i osobno zadovoljstvo susreta kazališne riječi, glumačkog umijeća i realizacije inscenacije. Kad je k tomu, sve to zajedno ujedno i rad na Čakavskoj sceni, uz angažman “vlastitih” kazališnih snaga, scenski adrenalin i kazališni entuzijazam postaju zadovoljstvo, gotovo savršeno, idealno promišljanja kazališnog djelovanja. Naravno, time i odgovornost “za uspjeh” predstave postaje veća. Sve te energetske silnice kazališnog djelovanja objedinjene su u radu na ovoj predstavi, i s lakoćom, upravo “zarazno” prelaze na publiku, jer to je prije svega živahna, vesela, razigrana i komunikativna komedija“, naglasio je redatelj predstave Levan Beach Hotel Jasminko Balenović.