Novosti

21/04/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio Klaudija Karlovića

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 21. travnja 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači nekadašnjeg zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudija Karlovića povodom umirovljenja.

„Hvala Vam na trudu kojeg ste uložili i ljubavi prema pozivu vatrogasca. Ja sam kao gradonačelnik na Vas ponosan. Ostavili ste dubok trag iza sebe i budite na to ponosni. Možete mirno i ponosno ići u mirovinu. Dolaze novi ljudi, ali mogu sigurno puno učiti od Vas“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić zaželivši Karloviću da bude aktivan u mirovini.

Klaudio Karlović se zahvalio na prijemu rekavši da je 25 godina rada na mjestu zapovjednika izuzetno dug period.

„Bilo je puno lijepih i tu i tamo koja složenija situacija, ali generalno idem otvorena srca u mirovinu. Znam da će moj nasljednik nastaviti kontinuitet i ono što smo započeli. Ja ću i dalje dati i u mirovini svoj doprinos koliko budem mogao“, rekao je Klaudio Karlović iskazavši svoju dugogodišnju želju za preseljenje vatrogasaca na drugu lokaciju.

Gradonačelnik Filip Zoričić uručio je posebnu zahvalnicu Klaudiju Karloviću za vrijedan dugogodišnji rad i doprinos razvoju vatrogastva, zaštite ljudi, imovine i okoliša te za nesebičan doprinos široj društvenoj zajednici, Gradu Puli i Istarskoj županiji.

Klaudio Karlović se zaposlio 20. travnja 1982. u Vatrogasnoj postrojbi u Puli. Devedesetih je godina bio zapovjednik Javne vatrogasne postaje Pula u sastavu MUP-a PU Istarske, od 2000. godine zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula, te 2019. do 2023. godine radio je na radnom mjestu zamjenika zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije.

U vatrogasnim organizacijama obnašao je funkcije zamjenika zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije  od 2000. do 2023. godine,  zapovjednika Područne vatrogasne zajednice Pula  od 2000. do 2020. godine te predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodnjan od 2005. do 2009. godine. Primio je razna odlikovanja Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Javna vatrogasna postrojba Pula ove godine obilježava 145. godišnjicu kontinuiranog djelovanja te se može reći da je najstarija postrojba u Hrvatskoj zbog kontinuiteta u djelovanju. Postrojba ima osam osnivača - dva grada i šest općina. U početku djelovanja bila je smještena na Danteovom trgu, a u prostorima koje danas koristi nalazi se preko 100 godina. Imaju trenutno imaju 64 operativnih vatrogasaca te po potrebi zapošljavaju sezonske vatrogasce.

Dan vatrogastva, Sv. Florijana i mjesec zaštite od požara tradicionalno će se obilježiti 4. svibnja 2023. na parkiralištu Karolina kada će prezentirati vatrogasna vozila i opremu Javne vatrogasne postrojbe Pula od 9,00 do18,00 sati.

Na prijemu je bio i Ivica Rojnić koji je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi zamijenio Klaudija Karlovića.