Novosti

22/04/2023

U Puli održana pješačka manifestacija "Hoditi i zdravi biti"

Brojni Puljani svih generacija iskoristili su subotnje sunčano jutro i priključili se pješačenju, kako bi kroz tjelesnu aktivnost u prirodi učinili korake prema zdravlju

Veliki broj Puljana odazvalo se javnozdravstvenoj manifestaciji "Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando”, gdje su bili uključeni svi istarski gradovi i mnoge općine. U subotu ujutro tako se hodalo diljem Istre, jedno su Pazinjani hodali u srijedu, 19. travnja. Cilj akcije bila je promocija zdravog stila života i prevencija kardiovaskularnih i drugih bolesti.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić, uz predstavnike Grada i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, prisustvovala je manifestaciji i još jednom iskoristila priliku zahvaliti Zavodu na svemu što čini po pitanju prevencije i promocije zdravog načina života. Grad Pula aktivno sudjeluje i podržava organizaciju pješačke manifestacije, koja promovira zdrave životne navike i skreće pažnju na prevenciju te zdraviji i aktivniji način življenja.

U Puli je pješačenje započelo u 10,00 sati u Ulici Veruda, ispod Doma za starije osobe Alfredo Štiglić do Bunarine stazom “Koza”. Bilo je lijepo vidjeti veliki broj Puljana svih generacija kako vrijedno pješače prema Zlatnim stijenama i Verudeli. Uz sudjelovanje Crvenog križa, učenika pulske Medicinske škole, studenata s pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, sudionicima akcije podijeljene su prigodne majice, a potom je na cilju, Bunarini organizirano prigodno mjerenje šećera i tlaka te zajedničko druženje uz marendu.