Novosti

24/04/2023

Počeli upisi u drugi modul 18. Škole filma

Pulska filmska tvornica poziva zainteresirane da se prijave na drugi modul 18. Škole filma koji je namijenjen svim filmskim entuzijastima koji žele profesionalno realizirati svoj film.   Polaznici će pod vodstvom filmskih autora i pedagoga Sunčice Fradelić i Vedrana Šuvara razviti ideju, log line, sinopsis, scenariji i redateljski koncept ovisno o prirodi projekta Nakon toga slijedi izrada produkcijskog plana i predprodukcija.

Polaznici koji će završiti drugi modul 18. Škole filma u trećem modulu kreću u produkciju svog filma uz pomoć ekipe iskusnih snimatelja, montažera i drugih filmskih stručnjaka. Planirana premijera filmova je u lipnju 2023.

Prvi modul bio je pripremna faza 18. Škole filma, a održao se kao četverodnevni maraton izrade kratkog filma Production in unutar koje su polaznici stekli praktično iskustvo o stvaranja filma te realizirali sedam kratkometražnih igranih, hibridnih i eksperimentalnih filmova - od scenarija do premijere.

Drugi modul počinje u četvrtak, 27. travnja 2023. u 18 sati, a traje do 1. svibnja. Polaznici s mentorima rade u jutarnjem ili u poslijepodnevnom terminu, s obzirom na druge obveze i slobodno vrijeme.

Filmski autori mogu se prijavitina drugi modul 18. Škole filma putem prijavnice, a upisi traju srijede, 26. travnja do 23 sata.