Novosti

26/04/2023

Predstavljanje aktivnosti projekta ZaBoravak na pulskoj Tržnici

U petak,  28. travnja 2023. godine na Gradskoj tržnici Pula od 09.00 do 12.00 sati djelatnici Doma za starije osobe Alfredo Štiglić, Pula predstavit će aktivnosti projekta ZaBoravak, financiranog preko Europskog socijalnog fonda.

Koordinatorica projekta, socijalna radnica i medicinska sestra na projektu zainteresiranim će pulskim građanima dijeliti letke i odgovoriti na sva pitanja o projektu.

Projekt ZaBoravak započeo je 2. srpnja 2021. godine ugovorom potpisanim između Doma za starije osobe Alfredo Štiglić, Pula, Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Kroz projekt je do sada renoviran prostor na 1. katu Mažuranićeve 10 u dnevni boravak za osobe s demencijom, te je uređena i opremljena Senzorna soba za osobe s demencijom. Proteklih godinu i po dana pružaju se usluge Dnevnog boravka sa Senzornom sobom.

Organizirane su do sada dvije konferencije za medije u sklopu kojih se obilježio i Međunarodni dan osoba s demencijom. Pružene su usluge savjetovanja i pomaganja za korisnike dnevnog boravka i Senzorne sobe, razne Radionice Dosjećanja. U planu je predavanje za članove obitelji korisnika dnevnog boravka, radi posebne komunikacije i pomoći obitelji s ovom vrlo ranjivom skupinom.