Novosti

26/04/2023

Prva konferencija o umjetnoj inteligenciji i robotici u medicini „The next of Health“

U petak, 28. travnja 2023. godine u 15,00 sati u pulskoj Komunalnoj palači (Forum1),održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljena Prva konferencija o umjetnoj inteligenciji i robotici u medicini pod nazivom „The next of Health“,  koja će se održati u Puli od 11. do 13. svibnja 2023. godine.

Na konferenciji za medije će prisustvovati gradonačelnik Grada Pule dr.sc. Filip Zoričić, prof., predsjednik kongresa prof. dr. sc. Mislav Jelić, član znanstvenog odbora doc.dr.sc. Dragan Trivanović te članovi organizacijskog odbora Natko Beck dr.med. i doc.dr.sc. Ivo Dumić-Čule.

Cilj konferencije za medije je predstaviti i najaviti kongres "Next of Health 2023" (www.noh.ai). Po prvi će se put u Hrvatskoj na jednom mjestu govoriti o svim disciplinama medicine u kojima se umjetna inteligencija i robotika primjenjuju kako bi poboljšale ishode liječenja i učinile određene pretrage dostupnijima. Konferencija će obraditi vrlo aktualne teme korištenja robotike i alata umjetne inteligencije u medicini, te su okupljeni predavači koji zaista imaju praktično znanstveno i medicinsko iskustvo u tim područjima. Govornici će biti i stručnjaci iz poduzetništva te inženjeri. Potvrđeni programski partner konferencije je tvrtka Deloitte.