Novosti

03/05/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio počasnog građanina Petera Vesena

Povelju "Počasni građanin Grada Pule" primio je 2001. godine za humanitarnu pomoć oboljelima od celijakije

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u srijedu, 3. svibnja 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači primio je počasnog građanina Petera Vesena, koji se trenutno nalazi u posjetu gradu Puli u pratnji Tajane Novak. Zahvalivši počasnom građaninu i dobrotvoru na nesebičnom trudu te aktivnom uključivanju u specifičnu pomoć oboljelima od celijakije, gradonačelnik Zoričić, poželio je dobrodošlicu Peteru Vesenu te naglasio da Pula nikada neće zaboraviti njegov humanitarni rad za koji je 2001. godine primio Povelju "Počasni građanin Grada Pule".

Peter Vesen, njemački svećenik Evangelističko-metodističke crkve od 1992. godine nesebično se angažirao pomažući pulskoj Udruzi oboljelih od celijakije, donirajući bezglutensku hranu. Takve hrane kod nas ili nema ili je vrlo skupa te je pružena velika pomoć našim bolesnim sugrađanima. Svih ovih godina dovozio je hranu za oboljele te je dovodio svoju obitelj i prijatelje na ljetovanje u Pulu.

Rođen 13. ožujka 1944. godine u Siegenu (SR Njemačka) Peter Vesen svoju aktivnost usmjerio je na pružanje pomoći ovisnicima o drogama, na rad s mladima, te prikupljanje humanitarne pomoći za oboljele od celijakije.

Peter Vesen je dobrotvor koji se aktivno uključio u specifičnu i redovitu pomoć bolesnicima, uključujući u to i grupu ljudi koji su dragovoljno sudjelovali u svim aktivnostima oko humanitarnih pošiljki.

Povelja "Počasni građanin Grada Pule", dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici grada Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili Pulu i njezine građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.