Novosti

10/05/2023

Poziv za sudjelovanje na aktivnostima tematskih dijaloga mladih s donositeljima odluka

U sklopu projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ kojeg provodi Grad Pula u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i Školom za odgoj i obrazovanje Pula, uz financijsku podršku Europske unije, u okviru programa Erasmus +, u razdoblju od 20. travnja do 7. lipnja  2023. godine održat će se 8 tematskih dijaloga mladih s donositeljima odluka.

Do sada su održana 3 tematska dijaloga, a sljedeći tematski dijalog na temu Rad s mladimaodržat će se u četvrtak, 11. svibnja 2023. godine u vremenu od 09:00 do 15:00 sati, u Dnevnom boravku Rojca, na adresi Gajeva 3 (prizemlje desno).

Cilj tematskih dijaloga mladih i donositelja odluka je stvaranje poticajnog okruženja za uspostavu suradničkog odnosa, kroz proces prepoznavanja problema i potreba, identificiranja (institucionalnih i financijskih) resursa dostupnih u zajednici te kroz zajedničko definiranje prijedloga ciljeva, mjera i aktivnosti u svakom od 8 područja od interesa, a koji će biti temelj za izradu Nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola za razdoblje od 2024. do 2027. Tematski dijalozi provest će se u obliku fokusnih grupa, uz facilitiranje predstavnika partnerskih organizacija: Volonterskog centra Istra, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruge ZUM, nastavno na rezultate provedenog Upitnika o potrebama i interesima mladih Grada Pule.

Ciljane skupine u tematskim dijalozima jesu: mladi u dobi od 13 do 30 godina te predstavnici donositelja odluka: predstavnici Grada Pule, koji u svojem djelokrugu rada provode mjere i aktivnosti koje utječu na kvalitetu života mladih u lokalnoj zajednici, te predstavnici ustanova i organizacija civilnog društva te poslovnih subjekata u području odgoja i obrazovanja, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta, gospodarstva, zaštite okoliša, kao i drugih područja od interesa mladih.

Prijava za sudjelovanje vrši putem poveznice:

https://linktr.ee/lokalni_program_za_mlade_pula, na kojoj je moguće pristupiti prijavnici za svaki pojedinačni događaj. Isti sudionici mogu se prijaviti na jednu ili, u slučaju interesa, na više aktivnosti dijaloga. Sudjelovanje na aktivnosti tematskih dijaloga za sudionike je besplatno.

Projekt „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ provodi se s ciljem većeg uključivanja mladih u procese donošenja odluka i razvoj lokalne zajednice, kroz aktivnosti osnaživanja kompetencija mladih i jačanja kapaciteta ključnih dionika u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. Za sve dodatne informacije o provedbi aktivnosti projekta „Mladi u lokalnom programu Grada Pule-Pola“ možete se obratiti Ivi Matanović, višoj stručnoj suradnici za mlade u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule, putem broja telefona 052/371-941 ili e-maila: iva.matanovic@pula.hr.

Dokumente možete pronaći na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/novosti/obavijesti/detail/25171/poziv-za-sudjelovanje-na-aktivnostima-tematskih-dijaloga-mladih-s-donositeljima-odluka/