Novosti

10/05/2023

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

Grad Pula u sklopu aktivnosti Vijeća za prevenciju kriminaliteta, u ponedjeljak, 15. svibnja 2023. godine obilježit će Međunarodni dan obitelji, aktivnostima za djecu i roditelje. U povodu Međunarodnog dana obitelji, već niz godina u suradnji Grada Pule i Obiteljskog centra organiziraju se različite prigodne aktivnosti.

Ove godine, diplomirana pravnica, stručna radnica u Obiteljskom centru u Puli, savjetnica realitetne terapije i licencirana voditeljica preventivnih programa za roditelje “RASTIMO ZAJEDNO” Jelena Pereša, u Osnovnoj školi Veli Vrh, s početkom u 17 sati, održat će interaktivno predavanje za roditelje učenika osmih razreda pod nazivom Izazovi roditeljstva.

Predavanju je moguće prisustvovati uz prijavu na e-mail adresu: vpk@pula.hr.

Dječji vrtić Rin Tin Tin istoga će dana u svojim prostorima izložiti dječje crteže na temu Sretno roditeljstvo.

U 1980.-im godinama, Ujedinjeni narodi posvećivali su sve veću pozornost obiteljskim pitanjima. Godine 1987. pojavila se ideja o godini obitelji, pa je tako 1994. godina bila Međunarodna godina obitelji. Dana 20. rujna 1993. godine donesena je rezolucija o Međunarodnoj godini obitelji, kojom je ustanovljen dan obilježavanja pod nazivom Međunarodni dan obitelji. Inicijator je bio glavni tajnik Ujedinjenih naroda Boutros Boutros-Ghali.