Novosti

15/05/2023

Održana treća sjednica Savjeta mladih Grada Pule

U pulskoj Komunalnoj palači održana je treća sjednica Savjeta mladih Grada Pule koju je vodio predsjednik Paolo Trani. Tom je prigodom jednoglasno usvojen Program rada Savjeta mladih Grada Pule za 2023. godinu koji se podnosi na odobravanje Gradskom vijeću Grada Pule. Program se temelji na poticanju aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici i težnji za poboljšanjem položaja mladih Grada Pule, a obuhvaća slijedeća područja: obrazovanje kao temelj društvenog razvoja i napretka, mladi u društvenoj zajednici, socioekonomska pitanja mladih, zdravlje mladih, infrastruktura za mladei suradnja.

Na sjednici se raspravljalo izradi novog Pravilnika za dodjelu stipendija Grada Pule na kojoj je sudjelovao i predsjednik Odbora za studentski standard Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Tin Celner. Novim Pravilnikom za dodjelu stipendija Grada Pule težit će se poboljšanju i usklađivanju kriterija za ostvarivanje prava na stipendiju kao i povećanju mjesečnog iznosa stipendije. U proces izrade novog Pravilnika svojim prijedlozima i komentarima aktivno je uključen Savjet mladih Grada Pule kao i Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Tema sjednice također je bila organizacija ciklusa tribina na temu aktivnog sudjelovanju mladih u demokratskim procesima u suradnji s profesorom Krešimirom Krolom sa Sveučilišta u Zadru koja se planira realizirati na jesen 2023. godine, kao i sastanak Savjeta mladih s gradonačelnikom Grada Pule, Filipom Zoričićem, koji je planiran za lipanj 2023. godine.