Novosti

15/05/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio državnog juniorskog prvaka i seniorskog doprvaka u paraplivanju Gabriela Romea Cvitka

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić je u pulskoj Komunalnoj palači 15. svibnja 2023. godine primio Gabriela Romea Cvitka, plivača Plivačkog kluba Arena, u povodu osvajanja medalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Međunarodnom mitingu u Sarajevu u paraplivanju.

„Čestitam ti na uspjehu. Ustraj i budi i dalje uporan. Želim ti sve najbolje u životu i puno uspjeha u daljnjim natjecanjima“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gabriel Romeo Cvitko je državni juniorski prvak i seniorski doprvak u paraplivanju na 50 i 100 m prsno na Otvorenom prvenstvu Hrvatske "Croatia open 2023" koje se održalo krajem ožujka u Splitu. Tim je rezultatom ostvario poziv u paraplivačku reprezentaciju, te je nastupio na Međunarodnom mitingu u Sarajevu "Sarajevo Open 2023", gdje je osvojio zlato na 50 i 100 m prsno, srebro na 50 m slobodno, dok je hrvatska reprezentacija ostvarila pobjedu u ekipnom dijelu natjecanja. Gabriel se inače natječe na plivačkim prvenstvima, osvojio je brojne medalje na županijskim prvenstvima, ostvaruje norme te nastupa na prvenstvima Hrvatske.

Na prijemu su u pratnji Gabriela bile njegove trenerice Katarina Turčinović, mag. cin. i Ana Lučić, mag cin.