Novosti

16/05/2023

U Školi za odgoj i obrazovanje održane tri aktivnosti u okviru Erasmus + projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“

U periodu od ožujka do svibnja 2023. godine učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula pod vodstvom svojih učiteljica sudjelovali su na tri aktivnosti projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule – Pola”. Aktivnosti su sačinjavale interaktivne radionice namijenjene osnaživanju sudjelovanja i procjeni potreba učenika na području obrazovanja, zapošljavanja, sporta, kulture, socijalnog uključivanja te aktivnog sudjelovanja u zajednici. S navedenim su se pojmovima učenici upoznavali kroz predavanja, grupne razgovore, likovno-kreativno izražavanje, edukativne video i foto materijale te dramske i pokretne igre. Učenici su tijekom aktivnosti izvještavali o svojim potrebama na području svih šest domena te svojim preporukama aktivno se uključili u proces izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule – Pola za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Projekt "Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola" provodi Grad Pula, u partnerstvu s Udrugom ZUM (Info-centar za mlade ZUM), Volonterskim centrom Istra, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Školom za odgoj i obrazovanje Pula. Projekt se provodi u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023. uz financijsku podršku Europske unije u iznosu od 31.300 EUR u okviru ključne aktivnosti 154-Aktivnosti sudjelovanja mladih i programa Erasmus+.