Novosti

17/05/2023

Zamjenica gradonačelnika posjetila DV Rin Tin Tin u povodu Međunarodnog dana obitelji

U povodu Međunarodnog dana obitelji zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić posjetila je predškolsku grupu Dječjeg vrtića Rin Tin Tin. Tim povodom, predškolska grupa crtala je radove na temu Sretno roditeljstvo – moja obitelj i ja.

„Međunarodni dan obitelji obilježava se s namjerom da se naglasi važnost obitelji te osvijesti važnost i uloga obitelji za razvoj pojedinca i zajednice u cjelini. Pravo svakog djeteta je da odrasta u poticajnom, brižnom i njegujućem obiteljskom okruženju. Izuzetno je važno da se prizna nezamjenjiv značaj kojeg obitelj ima u brizi za sve njezine članove, naročito u podizanju i odgoju djece i mladih“, kazala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Serena Sirotić rekla je kako je u skupini Titti prošli tjedan bio posvećen pripremi za obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, a cilj je bio naglasiti važnost obitelji kao osnove funkcioniranja društva. Slogan tjedna bio je: „Obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece“. Djeca su razgovarala sa svojim odgojiteljima što za njih predstavlja obitelj, što obitelji zajedno čine, a nakon toga su se likovno izražavali koristeći različite tehnike.

Dječji vrtić-Scuola dell’infanzia Rin Tin Tin Pula-Pola djeluje od 1996. godine. Vrtić je osnovan za obavljanje predškolskog odgoja i obrazovanja na talijanskom jeziku. U okviru vrtića djeluje 10 odgojnih skupina. Odgojno obrazovni rad temelji se na humanističkoj razvojnoj koncepciji, a ostvaruje se redovitom programom od navršenih godinu dana života pa do polaska u osnovnu školu. Cilj programa je poticati cjeloviti razvoj djeteta, njegovih sposobnosti i mogućnosti u skladu sa suvremenim znanstvenim spoznajama. Kvalitetnim odgojno-obrazovnim radom osigurati poticajno okruženje u kojem će djeca spontano stjecati usvajanje talijanskog jezika i kulture, nova znanja, iskustva i spoznaje o svijetu koji ih okružuje kroz svakodnevne situacije i aktivnosti.

Međunarodni dan obitelji obilježava se svake godine različitim događanjima kojima se društvo nastoji osvijestiti o važnosti obitelji te da se iz obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima i vjerovanjima koji grade svijet budućnosti.