Novosti

18/05/2023

U subotu u Rojcu vozni park Herculanee

Edukativno-informativna kampanja „Navike okreni, promjenu pokreni – Cambia tendenza, fai la differenza“

Grad Pula i komunalna tvrtka Pula Herculanea u subotu, 20. svibnja od 9,00 do 13,00 sati u sklopu edukativno-informativne kampanje „Navike okreni, promjenu pokreni – Cambia tendenza, fai la differenza“ organiziraju jedinstven program različitog sadržaja za sve uzraste, koji će se održati na parkiralištu Društvenog centra Rojc.

U sklopu programa svi posjetitelji imat će priliku razgledati vozni park Herculanee Pula, informirati se o pravilnom odvajanju i odlaganju otpada te dobiti savjete o tome kako kvalitetno održavati svoje biljke i zelene površine.

„Pozivamo naše korisnike i sve građane da nam se pridruže na zabavnom i informativnom druženju za koje smo pripremili brojne zanimljive sadržaje i aktivnosti. Posjetitelji će imati priliku iz prve ruke vidjeti kamione gradske čistoće, kao i najnovije vozilo u našem voznom parku - modernu električnu čistilicu koja je ovih dana započela s čišćenjem starogradske jezgre. Djeca će imati priliku sjesti u kamione i čistilicu te doživjeti kako je biti djelatnik Pula Herculanee, zadužen za održavanje čistoće grada. Uz to, za najmlađe su pripremljena brojna iznenađenja i zabavni program, kao i edukativne bojanke koje donose informacije o pravilnom odvajanju otpada na interaktivan i zabavan način. Najmlađe posjetitelje dočekat će i Reickloman, brojnoj djeci poznat kao omiljeni lik iz edukativne predstave „Recikloman spašava budućnost“, kojom se uz puno pjesme i zabave djeci približava tema otpada, odnosno način pravilnog zbrinjavanja“, rekao je direktor tvrtke Pula Herculanea Robi Fuart.

Osim najmlađih, u subotu će se ispred Rojca o ispravnom odvajanju otpada moći educirati i odrasli građani. Naime, djelatnici Pula Herculanee u sklopu programa posjetiteljima će davati savjete i edukativne materijale o pravilnom odvajanju otpada i njegovoj ponovnoj upotrebi te druge korisne informacije. Osim pravila što odložiti u koji spremnik, građani će moći saznati na koji način mogu koristiti reciklažna dvorišta, ali i doznati više o djelatnosti hortikulture.

„Bit će ovo jedinstvena prilika da građanima svih uzrasta pokažemo kako je odvajanje otpada važno za budućnost, ali i da je vrlo jednostavno i lako, samo je bitno usvojiti nove navike“, poručio je Fuart.

Podsjetimo, Grad i Pula Herculanea ove godine pokrenuli su edukativno-informativnu kampanju „Navike okreni, promjenu pokreni – Cambia tendenza, fai la differenza“, u sklopu koje provode niz aktivnosti poput edukativnih radionica, predavanja, predstava za djecu i drugih promotivnih aktivnosti kako bi građanima približili tematiku odvajanja otpada i kružnog gospodarstva.