Novosti

22/05/2023

Učenici Osnovne škole Vidikovac na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Učenice i učenici trenutno uče o organizaciji lokalne zajednice

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 22. svibnja 2023. godine u Komunalnoj palači učenice i učenike trećeg razreda Osnovne škole Vidikovac, koji u okviru kurikuluma nastavnog predmeta Priroda i društvo uče o organizaciji lokalne zajednice, u pratnji ravnateljice Ane Bačić i nastavnice Sandre Stanković.

Učenici, koji u okviru nastavnog predmeta Priroda i društvo trenutno uče o organizaciji lokalne zajednice, pripremili su i sami osmislili zanimljiva i aktualna pitanja za gradonačelnika, te su željeli saznati na koji način djeluje lokalna samouprava, o radu gradonačelnika i Gradskog vijeća, problemima s kojima se gradonačelnik susreće, njegovim suradnicima, o odlukama koje svakodnevno donosi, njegovom radnom, ali i slobodnom vremenu te o planovima za budućnost grada.

Prema riječima nastavnica tijekom svibnja s učenicima obrađuju temu lokalne zajednice. Dosad su na satu Prirode i društva upoznali temeljne pojmove, te su izrazili želju da ih gradonačelnik Zoričić poduči funkcioniranju samouprave, a prijem kod gradonačelnika uvelike im je olakšalo usvajanje znanja o ovoj temi.