Novosti

23/05/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić otvorio 19. Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića

Cilj festivala je potaknuti djecu od najranije dobi na bavljenje sportom

Na stadionu SRC Veruda danas je svečanim podizanjem olimpijske zastave otvoren 19. po redu Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića koji je ove godine okupio 22 vrtića s gotovo 600 mališana i njihovih odgojitelja.

„Lijepo je gledati vas kako ponosno koračate sa svojim odgojiteljicama i prijateljima iz vrtića. Jedan od ciljeva ovog festivala je potaknuti djecu od najranije dobi na bavljenje sportom. Siguran sam da ćete se danas, uz puno sportskih aktivnosti, dobro zabaviti i da ćete nešto novoga naučiti,“ poručio je gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, te proglasio 19. Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića otvorenim.

Svim današnjim natjecateljima puno zabave i sportskog uspjeha te fer igru zaželio je u ime domaćina olimpijade predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić.

Sudionici ovogodišnje olimpijade natjecat će se u pet disciplina, i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj, štafeti 4x25 metara te malom nogometu. Svim sudionicima bit će uručene medalje 19. Olimpijskog festivala, te po disciplinama za prvo, drugo i treće mjesto medalje i pehari, a na kraju natjecanja uručuje se pehar za ukupnog pobjednika i fair play ekipu. Olimpijski festival dječjih vrtića organizira Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pule, te pod pokroviteljstvom Grada Pule.