Novosti

25/05/2023

Investicijski forum – Lider invest zapad u Puli

U Hrvatskoj gospodarskoj komori-Županijskoj komori Pula 25. svibnja 2023. godine održan je Investicijski forum – Lider invest zapad u Puli.

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić pozdravio je sve prisutne u ime Grada Pule kao domaćin grada u kojem se održao Lider invest.

„Gospodarstvo je ključno uz obrazovanje. Grad Pula osnovao je gospodarsko vijeće koje zagovara značajniji razvoj poduzetničke infrastrukture te poticajima i potporama nastoji pomoći poduzetnicima da stvaraju nove vrijednosti za širu zajednicu. Pohvale Lideru i glavnom uredniku Miodragu Šajatoviću na odličnom poslu i organizaciji foruma. Želim vam svima ugodan boravak u Puli i dobre zaključke foruma“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić zahvalivši što je Pula ponovo odabrana kao mjesto održavanja foruma.

Uz gradonačelnika Filipa Zoričića prisutnima su se obratili Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera i Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula.

Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, predstavio je projekt Lider investa te pozvao svih da promoviraju izvrsnost i na natječaj, koji je otvoren od 1. svibnja 2023., nominiraju najbolju veliku, srednju i malu investiciju, ali i special invest u svojoj općini, gradu i/ili županiji.

Na investicijskom forumu Cinzia Zubin, voditeljica područnog ureda Pula Hrvatske banke za obnovu i razvitak, govorila je o Financijskoj podršci HBOR-a poduzetnicima, Boris Teški, Instar, konzultant i član stručnog odbora Lider investa, dao je uvod u panel ''Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije'', a u panelu ''Koje su prepreke za stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja i kako ih ukloniti'' su sudjelovali dr.sc. Branko Bogunović, profesor Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta,  Luciano Beg, direktor Marservisa,  Katarina Peršurić Bernobić, direktorica Pjenušca Peršurić te Manuela Tašler, urednica komentatorica Lidera, koja je moderala panel.

Obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma Lider invest nastoji poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvara raspravu o dosad pokrenutim projektima.