Novosti

01/06/2023

Poziv na sudjelovanje na tematskim dijalozima projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“

U sklopu projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ kojeg provodi Grad Pula u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i Školom za odgoj i obrazovanje Pula, uz financijsku podršku Europske unije, u okviru programa Erasmus +, u razdoblju od 20. travnja do 7. lipnja 2023. godine planirano je održavanje osam tematskih dijaloga mladih s donositeljima odluka.

Do sada je održano šest tematskih dijaloga, a preostala dva tematska dijaloga održati će se:

  • u petak, 2. lipnja. 2023.  godine održat će se fokusica na temu mladi u europskom i globalnom okruženju (mobilnost)  u prostoru Dnevnog boravka Rojc, Gajeva 3 (prizemlje desno), Pula, s početkom u 9:00 sati u organizaciji Udruge ZUM, a
  • u srijedu, 7. lipnja 2023.  godine održat će se fokusica na temu zdravlje, rekreacija i sportske aktivnosti mladih u Dvorani za sastanke Doma sportova Mate Parlov, Trg kralja Tomislava 7, Pula, s početkom u 9:00 sati u organizaciji Zaklade Istra.

Sudionicima je na obje aktivnosti osiguran coffee break i osvježenje te ručak. Predviđeno trajanje obje aktivnosti je do 15:00 sati, no ukoliko zbog obveza niste u mogućnosti ostati do kraja, cijenit ćemo vaš angažman i u kraćem vremenskom opsegu.

Cilj tematskih dijaloga mladih i donositelja odluka je stvaranje poticajnog okruženja za uspostavu suradničkog odnosa, kroz proces prepoznavanja problema i potreba, identificiranja (institucionalnih i financijskih) resursa dostupnih u zajednici te kroz zajedničko definiranje prijedloga ciljeva, mjera i aktivnosti u svakom od osam područja od interesa, a koji će biti temelj za izradu Nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Tematski dijalozi provest će se u obliku fokus grupa, uz facilitiranje predstavnika partnerskih organizacija: Volonterskog centra Istra, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruge ZUM, nastavno na rezultate provedenog Upitnika o potrebama i interesima mladih Grada Pule.

Ciljane skupine u tematskim dijalozima su mladi u dobi od 13 do 30 godina, te predstavnici donositelja odluka predstavnici Grada Pule, koji u svojem djelokrugu rada provode mjere i aktivnosti koje utječu na kvalitetu života mladih u lokalnoj zajednici, te predstavnici ustanova i organizacija civilnog društva i poslovnih subjekata u području odgoja i obrazovanja, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta, gospodarstva, zaštite okoliša, kao i drugih područja od interesa mladih.

Prijava za sudjelovanje vrši se putem poveznice: ovdje, na kojoj je moguće pristupiti prijavnici za svaki pojedinačni događaj. Isti sudionici mogu se prijaviti na jednu ili, u slučaju interesa, na više aktivnosti dijaloga. Sudjelovanje na aktivnosti tematskih dijaloga za sudionike je besplatno.

Projekt „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ provodi se s ciljem većeg uključivanja mladih u procese donošenja odluka i razvoj lokalne zajednice, kroz aktivnosti osnaživanja kompetencija mladih i jačanja kapaciteta ključnih dionika u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. godine.

Za sve dodatne informacije o provedbi aktivnosti projekta „Mladi u lokalnom programu Grada Pule-Pola“ možete se obratiti Ivi Matanović, višoj stručnoj suradnici za mlade u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule, putem broja telefona 052/371-941 ili e-maila: iva.matanovic@pula.hr.

Dokumente možete pronaći na poveznici: ovdje.