Novosti

13/06/2023

Održan tematski dijalog mladih i donositelja odluka o zdravlju, rekreaciji i sportskim aktivnostima mladih

U organizaciji Zaklade Istra - Fondazione Istria u Domu sportova Mate Parlov održana je fokus grupa pod nazivom "Tematski dijalog mladih i donositelja odluka: zdravlje, rekreacija i sportske aktivnosti mladih".

Na fokus grupi sudjelovali su predstavnici Grada Pule, Pula sporta, Zaklade za sport Grada Pule, članovi Savjeta mladih Grada Pule, učenici Ekonomske škole Pula, razredi sportskog usmjerenja Gimnazije Pula te članovi Atletskog kluba "Spektar".

Okupilo se 19 sudionika i sudionica koji su zajedno promišljali s kakvim se problemima i preprekama susreću mladi po pitanju svojeg psihofizičkog zdravlja te (ne)raspoloživosti rekreativnih i sportskih aktivnosti namijenjenih i prilagođenih mladima.

Različitost dionika osigurala je raznovrsnost mišljenja i gledišta te su osmišljena kvalitetna rješenja za prepoznate probleme. Mladi su tom prigodom dali pregršt ideja o budućim aktivnostima kojima bi se poboljšalo trenutne nedostatke na područja Grada Pule.

Održana aktivnost posljednja je u ciklusu od osam tematskih dijaloga u okviru projekta "Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola", čiji je nositelj Grad Pula, a partneri na projektu su Volonterski centar Istra, Udruga ZUM, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Škola za odgoj i obrazovanje.

Projekt „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ provodi se uz financijsku podršku Europske unije, u okviru programa Erasmus+, s ciljem većeg uključivanja mladih u procese donošenja odluka i razvoj lokalne zajednice, kroz aktivnosti osnaživanja kompetencija mladih i jačanja kapaciteta ključnih dionika u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. Završava 31. prosinca 2023., a nakon kratke ljetne pauze nastavlja se s preostalim projektnim aktivnostima koje će biti zaokružene završnom konferencijom, na kojoj će biti predstavljeni rezultati Projekta te Nacrt Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. godine.