Novosti

13/06/2023

Konsenzus konferencija za odabir prioriteta i mjera Grada Pule za razdoblje 2020. – 2030.

U srijedu, 14. lipnja 2023. godine u 09,00 sati u prostorijama zajednice Talijana „Circolo“(Carrarina 1)u Puli održat će se konsenzus konferencija za odabir prioriteta Grada Pule kao preduvjeta za definiranje prioriteta i mjera u okvira Plana razvoja Grada Pula-Pola za razdoblje 2020. - 2030. godine.

U tijeku je proces izrade Plana razvoja Grada Pula-Pola 2020. – 2030. godine, strateškog dokumenta koji definira razvojnu politiku, donosi strateški okvir kojim se odredio za 4 osnovna Prioriteta:

Prioritet 1. Grad po mjeri čovjeka

Prioritet 2. Zelena urbanizacija

Prioritet 3. Čist i fleksibilan promet

Prioritet 4. Produktivan grad

U okviru Prioriteta 1. „GRAD PO MJERI ČOVJEKA“ , Posebni cilj 1.3 . Uključiv grad – na konsenzus konferenciji namjera je Grada Pule saznati potrebe i probleme građana Pule koji narušavaju zdravlje i kvalitetu života te izabrati prioritetne probleme koji će se u partnerstvu rješavati.

Osim postojećih podataka koje je Grad Pula prikupio i objedinio u „Slici zdravlja Grada Pula - Pola 2022.“o broju i socio-demografskim karakteristikama stanovništva, okolišu, infrastrukturi, organizacijama u Puli, želja je saznati prioritetne potrebe građana kroz radionice na konsenzus konferenciji. Konferencija će okupiti predstavnike politike, uprave i mjesne uprave, stručnjaka iz područja zdravstva, javnog zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja, kulture, sporta, javnih poduzeća, trgovačkih društava, ali i organizacija civilnog društva koji okupljaju djecu i mlade, osobe treće životne dobi, osobe s invaliditetom te oboljele.

Grad Pula konsenzus konferenciju organizira u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije. Glavna moderatorica konsenzus konferencije bit će Nevena Tolanov.

Pozivamo vas na radnu konsenzus konferenciju koja će trajati prema Programu kojeg vam dostavljamo uz ovaj Poziv, a na linku se nalazi i „Slika zdravlja Grada Pula – Pola 2022.“.