Novosti

15/06/2023

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić otkrila ploču posvećenu dobrovoljnim darivateljima krvi grada Pule

Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi

U četvrtak, 15. lipnja 2023. godine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi prigodnom svečanošću kod posađenog drvoreda lipa uz Šijansku cestu, otkrivena je ploča posvećena svim dobrovoljnim darivateljima krvi Grada Pule.

Otkrivanju ploče prisustvovali su zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić, dr. med., ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Grada Pule Jasna Vekić, dobrovoljni darivatelji krvi i direktor Istra sjemena Karlo Malić.

„Grad Pula je u znak zahvalnosti posvetio ovaj drvored dobrovoljnim darivateljicama i darivateljima krvi grada Pule koji na nesebičan način, svojim humanim činom daju najdragocjeniji lijek - krv, kojim spašavamo živote. Krv je lijek koji ne možemo kupiti, ali ga možemo dati. Postavljanjem ploče posvećene dobrovoljnim darivateljima krvi povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, Grad Pula želi iskazati zahvalnosti svim darivateljima koji su svojim plemenitim činom pomogli u spašavanju ljudskih života“, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, te je zahvalila Istra sjemenu na donaciji 20 stabala lipa.

„Obilježavanje Svjetskog dana darivatelja krvi prilika je da promoviramo darivatelje kao visoko vrijedne članove naše zajednice i zahvalimo im na tome što rade za sve građane naše zajednice, jer je to izniman čin humanosti. Dragim darivateljima želimo sretan njihov dan u nadi da će i dalje darivati krv i tako spašavati ljudske živote“, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Grada Pule Jasna Vekić.

Iz Istra sjemena su iskazali interes za nastavkom suradnje te spremnost za sudjelovanje u ovakvim akcijama.

Podsjetimo, 22. prosinca 2022. godine zasađeno je 20 stabala lipa koje je donirao Istra sjeme uz Šijansku cestu u dužini od oko 200 metara. Obzirom da se na predmetnom području već nalazila skupina lipa, kao i nekolicina ladonja, ovom sadnjom nadopunio se postojeći drvored i osigurana je atraktivna vizura i ugodan hlad tijekom ljetnih mjeseci. U sadnji stabala su sudjelovali djelatnici Istra sjemena i Pula Herculanee.