Novosti

16/06/2023

Premijer Andrej Plenković s gradonačelnikom Filipom Zoričićem u Balama razgovarao o strateškim projektima

U sklopu  današnjeg posjeta Istarskoj županiji predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u Balama se sastao s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem s kojim je razgovarao o strateškim projektima i temama od iznimnog značaja za Pulu.

"Nakon održanog sastanka s premijerom mogu izraziti zadovoljstvo susretom na kojem se razgovaralo o ITU mehanizmu te o prostorima u Puli koji su još uvijek u vlasništvu države, poput Vallelunge i Valmada. Premijer je iskazao potporu našim projektima i stambenoj politici. Idemo dobrim smjerom i to je u ovom trenutku najbitnije“, rekao je gradonačelnik Zoričić te podsjetio kako na području Vallelunge Pula planira pokrenuti Centar za inovacije (PIC).

Dodao je kako je PIC jedan od strateških projekata Grada u novom ITU razdoblju s fokusom na razvoj poduzetništva u područjima green tech, blue maritime i organske proizvodnje hrane.

Na sastanku su sudjelovali i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule Anja Ademi.

Gradonačelnik Pule u Balama je sudjelovao na konferenciji "Izazovi zelene tranzicije" u sklopu koje je otvoren Modular Home Expo 2023. - sajam montažnih i modularnih kuća. Otvorenju konferencije prisustvovao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na panelu „Kako doprinosimo smanjenju ugljičnog otiska" gradonačelnik Zoričić poručio kako je kako je, po uzoru na druge europske gradove, Pula sve „pametniji“ grad te kako će u narednom razdoblju nastojati da Pula zaista bude i smart i zeleni grad.