Novosti

16/06/2023

Elis Lovrić i ove godine u pulski Park Monte Zaro donosi jedinstveni koncertni doživljaj

Solsticijski concert "Štorija od muziki i kamika" u četvrtak, 22. lipnja u 21:30

Istarska vila umjetnosti Elis Lovrići ove godine u magično okruženje pulskog Parka Monte Zaro donosi jedinstveni koncertni program “Štorija od muziki i kamika”. U četvrtak, 22. lipnja u 21:30, koncert će održati ova nagrađivana kantautorica i glumica čije autorske glazbene priče ispjevane na istarskom dijalektu - labinskoj cakavici, svojim stihovima, glazbom i iskrenom emocijom uvode publiku u zaboravljene svjetove naših krajeva.

Drugu godinu zaredom koncertni program "Štorija od muziki i kamika" povezuje glazbu s prostorom održavanja - kamenim stubištem uz fontanu na padini Parka Monte Zaro te ukazuje na bogatu pulsku povijest i austrougarsku arhitekturu. Ovaj specifični lokalitet tako postaje unikatna scenografija kulturnog događaja, čija tendencija je da postane tradicionalni godišnji koncert na ljetni solsticij.

Posebna gošća ovogodišnjeg koncerta bit će Leonarda Budija, mlada Puljanka iznimnih vokalnih sposobnosti, korisnica Udruge cerebralne paralize Istarske županije, a u samoj završnici koncerta, Elis Lovrić će se na pozornici pridružiti i 4a razred OŠ ''Šijana'' iz Pule.