Novosti

19/06/2023

Pula ponovo bila uz Vatrene

Trg Forum je ponovno postao mjesto okupljanja navijača i nogometnog uzbuđenja

Sinoć je Pula na Trgu Forum bila uz Vatrene i bodrila ih u finalu Lige nacija. Praćenje putem velikog LED ekrana veličine 6,5 x 3,5 metra organizirali su Grad Pula i Javna ustanova Pula Film Festival, a na inicijativu novinara Hine Daniela Sponze. Za popratni glazbeni program bio je zadužen DJ Denis Goldin.

Izabranici Zlatka Dalića još su jednom ispisali povijest hrvatskog nogometa, osiguravši plasman u svoje prvo finale Lige nacija, u trećem izdanju tog europskog natjecanja. Hrvatska nogometna reprezentacija borila se za naslov pobjednika Lige nacija nakon što je u polufinalu svladala domaću Nizozemsku 4:2 nakon produžetaka. Hrvatska, nažalost, nije uspjela osvojiti pobjednički trofej na stadionu Feijenoord „De Kuip“ u Rotterdamu, do kojeg su Španjolci došli boljim izvođenjem jedanaesteraca 5:4, s obzirom na to da nakon 120 minuta igre nije bilo golova. Tako se osvajačima prva dva izdanja Lige nacija, Portugalu i Francuskoj, pridružila Španjolska.

Iako je Španjolska slavila, najboljim igračem finalne utakmice Lige nacija 18. lipnja 2023. godine proglašen je Marcelo Brozović.