Novosti

19/06/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio nagrađene pulske poduzetnice

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 19. lipnja 2023. godine u Komunalnoj palači Gordanu Deranja, Manuelu Kraljević i Morenu Ravnić povodom dobivanja prestižnih priznanja i nagrada za njihov rad.

„Čestitam vam na izvrsnim rezultatima i uspjesima. Na ponos ste svima nama. Hvala vam na svemu što radite i na načinu na koji prezentirate naš grad“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gordana Deranja dobila je PRO PR GLOBE Awards priznanje za poseban doprinos u razvoju struke, Manuela Kraljević priznanje za uspješan rad u 2022. godini u kategoriji menadžerica godine, a Morena Ravnić državnu nagrade za socijalnu poduzetnicu godine.

Poduzetnice su zahvalile gradonačelniku na prijemu te rekle da im je drago da ih je Grad prepoznao. Istakle su da im je stalo da promoviraju svoje firme, svoj grad i Hrvatsku.

Gordana Deranja je u upravi Tehnomonta od 1995. godine. Danas je predsjednica Grupe Tehnomont koja se bavi brodogradnjom, proizvodnjom čeličnih konstrukcija, proizvodnjom solarnih panela, nautičkim turizmom i izvođenjem investicijskih radova u inozemstvu. Kao predsjednica Grupe Tehnomont, prepoznala je važnost i ulogu transparentnog komuniciranja, te odnosa s javnošću. Slala je jasne poruke drugim menadžerima, posebice ženama, o važnosti komunikacija, zbog čega je u medijima prate samo pozitivne poruke i  priče. Temeljem njenih ideja i inicijativa pokrenuti su brojni postupci unutar Hrvatske udruge poslodavaca i industrije.

Manuela Kraljević članica je Uprave i direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Groupe, te je u turizmu već preko 30 godina. U Arena Hospitality Group radi od 2009. godine, a dugogodišnje poslovno iskustvo stekla je u hotelskoj industriji u radu s domaćim tvrtkama i međunarodnim tvrtkama. Rukovodi s preko 50 zaposlenih, te pokriva različite segmente poslovanja, od odmorišnog do poslovnog i gradskog business segmenta hotelijerstva. Uspjela je Arena Hospitality Grupe na tržištu podići na višu razinu kroz repozicioniranje renoviranih objekata i modernizaciju te razvoj prodaje i marketinga.

Morena Ravnić ravnateljica je DV Maslačak te ima 42 godine radnog staža na radnom mjestu odgojitelja. Provela je projekt Laboratorij profesora Baltazara, u kojem je u DV Maslačak uspostavljen laboratorij za STEM i od tada odgojiteljice s djecom redovito održavaju aktivnosti rane popularizacije znanosti i održivog razvoja s naglaskom na zaštitu okoliša u sklopu redovitog programa. U DV Maslačak proveden je i projekt Avanture učenja izvan vrtića(partner, program ERASMUS+ KA2), čiji je cilj bio poticanje znanja i vještina u radu s djecom predškolskog uzrasta kroz inovativni pristup, koji stavlja naglasak na igru i učenje izvan vrtića, u prirodi, ustanovama kulture, znanosti, sporta i drugim odgovarajućim autentičnim mjestima u okruženju). Trenutno provodi projekt Maslačkova nova latica– produljeni boravak. Dječji vrtić Maslačak je osvojio zastavu - Tolerantni vrtić (2022.) i Zelenu zastavu međunarodne Eko škole (2015.-2022.).