Novosti

21/06/2023

Školi za odgoj i obrazovanje – Pula uručena suvremena oprema za rehabilitaciju učenika

U srijedu, 21. lipnja 2023. godine Školi za odgoj i obrazovanje - Pula uručena je donacija vrijedna 15.900,00 eura. Riječ je o suvremenom pomagalu za rehabilitaciju koje je ravnateljici Škole Višnji Popović uručio Štefan Šimić u ime organizatora turnira European Controllers Cup (ECC)  održanog u Medulinu od 8. do 13. svibnja ove godine.

Uručenju donacije prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, zatim savjetnica za predškolski odgoj i školstvo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Lena Radunić, predstavnik tvrtke Ottoblok te fizioterapeut Škole Matija Piton.

„Zahvaljujem u ime Grada Pule na ovoj hvalevrijednoj donaciji neuromodulacijskih odijela koja će djeci, učenicima Škole za odgoj i obrazovanje Pula, a koja imaju neuromuskularne teškoće uvelike poboljšati kvalitetu života tako što će se smanjiti spasticitet mišića, potaknuti aktivacija mišića i posljedično smanjiti kroničnu bol. Na taj način, poboljšat će se pokretljivost djece i održavanje ravnoteže“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

European Controllers Cup (ECC) godišnji je nogometni turnir koji je okupio 1.000 kontrolora letenja iz 33 države. Prikupljenim novcem kupljena su tri odijela Exopulse Mollii Suit.

„Prvo je to neuromodulacijsko odijelo za cijelo tijelo za opuštanje spastičnih i napetih mišića, aktivira slabe mišiće i ublažava povezanu kroničnu bol. Ova odijela obogatit će i osuvremeniti rehabilitaciju te podići kvalitetu života dijelu učenika“, kazala je ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje – Pula Višnja Popović.

Škola za odgoj i obrazovanje – Pula time je postala jedina školska ustanova koja raspolaže ovim suvremenim pomagalom za rehabilitaciju.