Novosti

27/06/2023

Započela Pulaprometova noćna linija

Zahvaljujući novoj noćnoj liniji građani imaju mogućnost bezbrižno i sigurno putovati i u noćnim satima

Kako je i najavljeno Pulaprometovi autobusi su u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine započeli prometovati prema ljetnom voznom redu, a zahvaljujući novoj noćnoj liniji građani imaju mogućnost bezbrižno i sigurno putovati i u noćnim satima.

„Zadovoljan sam uvođenjem noćne linije tijekom ljetnih mjeseci te pogodnostima tijekom Filmskog festivala. Ovo je i jedan korak prema našim politikama za mlade, ali i poticaj svim građankama i građanima da više koriste javni prijevoz. Ovo je dobar početak, pokaže li se uspješnim razmišljat ćemo o zimskim mjesecima i dodatnom obuhvatu zona“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

U razdoblju od 26. lipnja do 3. rujna uvodi se noćna linija gradskog autobusa koja će povezati centar grada s većinom pulskih kvartova, a prometovat će svih sedam dana u tjednu.

„Cilj uvođenja ove linije je ponuditi stanovnicima Pule i njihovim gostima mogućnost da bez korištenja osobnih prijevoznih sredstava, mogu do kasno u noć sigurno i jeftino doći na svoje odredište. Također je cilj osigurati mladima mogućnost da nakon noćnog izlaska korištenjem javnog prijevoza dođu do svih domova“, pojasnio je direktor Pulaprometa Tomislav Josipović.

Predviđeno je pet polazaka u razmaku od 60 minuta, prvi u 23,05 sati, a posljednji u 03,05 sati. Početno i završno stajalište bit će u Istarskoj ulici (naziv: Istarska ulica – B FINA) sa smjerom prometovanja: Istarska– 43. istarske divzije – Jurja Žakna – Bože Gumpca – Santoriova – Zagrebačka – Giardini – Arsenalska – Jeretova – Stoja (autokamp) - Valkane (kupalište) – Veruda (Sisplac) – Verudela – Palisina – Voltićeva – Rizzijeva – Nazorova – Trg Republike (MUP) – Zagrebačka – Istarska. Riječ je o ukupno 42 stanice javnog gradskog prijevoza.

Cijene vožnje bit će prema važećem cjeniku koji je dostupan na mrežnim stranicama Pulaprometa.

Osim noćne linije, za vrijeme trajanja 70. Pulskog filmskog festivala, odnosno od 15. srpnja do 23. srpnja 2023. godine, mijenja se pogodnost sadašnje vrijednosne (prepaid) karte.

Naime, vrijeme neograničenog broja presjedanja, umjesto sadašnjih 1 sat bit će produljeno na 9 sati i to u vremenu od 19,00 do 4,00 sata. U tom vremenu, putnici s vrijednosnom kartom, primjerice u prvoj zoni, uz plaćenih 0,90 € moći će koristiti javni prijevoz za neograničen broj vožnji. Karta je zbog vremena korištenja prilagođena posjetiteljima Festivala, ali to nije uvjet pa ju tako mogu koristiti i ostali zainteresirani.

„Za vrijeme predstojećeg 70. Pulskog filmskog festivala omogućili smo kupnju povoljnijih karata po simboličnim cijenama u neograničenom broju vožnji u večernjim i noćnim satima. Time pokazujemo smjer kojim idemo - grad mladih i grad filma“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Za kupnju karte nije potrebno davati na uvid nikakve potvrde i mogu je kupiti svi putnici bez ograničenja.

Dodatna pogodnost je da će u navedenom razdoblju cijena prve kupnje karte, umjesto sadašnjih 6,60 € biti 4,00 € uz sadržanih 2,70 € za potrošnju. Kupnja i nadoplata (nadopuna) karte je moguća na kioscima Tiska i iNovina te na blagajni Pulaprometa, a iznosi nadoplate ostaju isti, odnosno kartu je moguće nadopuniti za 3, 5, 8, 10 i 15 €.

Dodatne novosti su da će do kraja lipnja biti u omogućena i kupnja karata za jednu vožnju na kioscima i na webshopu te da će za svaku pojedinu liniju biti moguć pregled lokacije autobusa u stvarnom vremenu, odnosno na kojem se stajalištu nalazi.