Novosti

27/06/2023

U Rojcu održan okrugli stol ''Podizanje svijesti o važnosti zdravlja oboljelih od mišićne distrofije''

U organizaciji Društva distrofičara Istre i potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske te Grada Pule, u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održan je okrugli stol ''Podizanje svijesti o važnosti zdravlja oboljelih od mišićne distrofije''.

Okrugli stol je pozdravnim govorom otvorila zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić, dr. med., koja je ukazala na važnost održavanja ovakvih događaja, koji osvještavaju i potiču zdrave životne navike oboljelih od mišićne distrofije.

Cilj okruglog stol pod nazivom ''Podizanje svijesti o važnosti zdravlja oboljelih od mišićne distrofije'', bio je osvijestiti i potaknuti na zdrave životne navike, budući da su, uz fizikalnu i respiratornu terapiju, prehrana i vježbe ključni za kvalitetu života oboljelih.

Radi se o programu istoga naziva kojeg financira Ministarstvo zdravstva.

Predavači su bili Lara Elezović dipl. physioth., koja je govorila o važnosti fizikalne terapije i stručni suradnik Saveza društava distrofičara Hrvatske Slobodan Marinković, koji je predstavio važnosti respiratorne terapije kod oboljelih od mišićne distrofije.