Novosti

28/06/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić posjetio djecu iz Ukrajine

Gradonačelnik Filip Zoričić u srijedu, 28. lipnja 2023. godine posjetio je djecu iz Ukrajine koja borave u odmorištu Ministarstva unutarnjih poslova u Valbandonu.

„Dobrodošli u Pulu. Nadam se da se lijepo družite i dobro provodite vrijeme za boravka u Puli. Želim vam samo da nikada ne zaboravite biti djeca i da se uvijek smijete“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić i zahvalio svima koji su organizirali gostovanje i boravak djece u kampu.

U tijeku je provedba projekta međunarodne razvojne suradnje s Ukrajinom pod nazivom "Sigurniji zajedno" koji financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, a nositelj projekta je Udruga za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže čija je predsjednica Đurđa Adlešić bila u posjetu djeci u Valbandonu.

Projekt je koncipiran kao organizacija boravka za djecu s uključenom protuminskom edukacijom te prijenos specifičnih znanja na području protuminske edukacije i rada sa žrtvama mina za partnersku organizaciju.

U sklopu navedenog projekta grupa ukrajinske djece u dobi od 9 do 14 godina boravi u odmorištu Ministarstva unutarnjih poslova u Valbandonu desetak dana gdje su za njih organizirane razne radionice i izleti.