Novosti

28/06/2023

Baletna parada zbog kiše u Istarskom narodnom kazalištu

Velika Baletna parada, program koji se u sklopu Pulskog kulturnog ljeta  održava 30. lipnja, mijenja lokaciju: umjesto u Malom rimskom kazalištuodržat će se u Istarskom narodnom kazalištu, na adresi Laginjina 5 u Puli.

Odluka je to organizatora zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta. Naime, za 30. lipanj najavljeno je promjenjivo vrijeme s kišom, a za baletni ansambl čak i minimalne oborine predstavljaju rizik zbog opasnosti kojoj bi plesači i plesačice bili izloženi plešući na mokrom, skliskom podiju.

Svi posjetitelji koji su kupili ulaznice za ovo događanje u Malom rimskom kazalištu, dobit će adekvatnu zamjenu, odnosno adekvatna mjesta u skladu s cjenovnim kategorijama gledališta Istarskog narodnog kazališta. Oni koji ulaznice još nisu kupili mogu to i dalje učiniti u sustavu Eventima, na blagajni pulske Arenei na Giardinima.

Podsjetimo, velika Baletna parada donosi plesni kolaž, četiri velika koreografska imena današnjice i izvedbu vrhunskih plesačica i plesača. Od impresivnog “Posvećenja proljeća” Igora Stravinskogu koreografiji  Maše Kolar, preko kombinacije Ravelovog Bolerai baleta na trampolinima Andonisa Foniadakisate dueta iz “Žar ptice”u koreografiji Marca Goeckeado prave eksplozivne plesačke energije u  “Medium rare”koreografa Nadava Zelnera.

Iako se program seli u zatvoreni prostor Istarskog narodnog kazališta, publika neće biti ni najmanje zakinuta u umjetničkom doživljaju ovih izvedbi. Atraktivna plesna večer ima potencijal oduševiti i ostaviti posjetitelje bez daha.