Novosti

30/06/2023

Održane Konstituirajuće sjednice preostalih vijeća nacionalnih manjina Grada Pule

Nakon provedenih izbora, u prostorijama pulske Komunalne palače u četvrtak, 29. lipnja 2023. godine su održane konstituirajuće sjednice preostalih vijeća nacionalnih manjina Grada Pule kojima je prisustvovao i pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Tom je prigodom gradonačelnik Zoričić čestitao svim novoizabranim vijećnicima, poželio im uspješan rad i nastavak iznimno kvalitetne suradnje s Gradom u svim poslovima na području promicanja prava nacionalnih manjina.

Na konstituirajućim sjednicama, na kojima je uz gradonačelnika prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin, glasalo se za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća. Sukladno Zakonu, izborom predsjednika vijeća smatraju se konstituiranima i ispunjeni su preduvjeti za nesmetan rad Vijeća u ovom mandatu.

Vijeća nacionalnih manjina u jedinici lokalne samouprave imaju pravo predlagati tijelima jedinice samouprave mjere za unaprjeđivanje položaja nacionalne manjine, biti obaviješteni o svakom pitanju o kome će raspravljati Gradsko vijeće, a tiče se položaja nacionalne manjine te davati mišljenja i prijedloge na programe radijskih i televizijskih postaja namijenjene nacionalnim manjinama ili na programe koji se odnose na manjinska pitanja.

Izabrani su sljedeći predsjednici i zamjenici predsjednika Vijeća u Gradu Puli:

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine: predsjednica:  Almira Raimović, zamjenik predsjednice: Ruzmir Bošnjaković

Vijeće makedonske nacionalne manjine:predsjednik: Orce Stojkoski, zamjenik predsjednika: Igor Janevski