Novosti

30/06/2023

Mutilska ulica otvara se za promet

Grad Pula-Pola zahvaljuje svim sudionicima u prometu na strpljenju

Danas, 30. lipnja 2023, godine u 17:00 sati, kako je bilo i najavljeno, u promet će biti puštena rekonstruirana dionica Mutilske ulice u Puli.

Radovi u Mutilskoj ulici obuhvatili su zamjenu postojećih kanalizacijskih betonskih cijevi koje su na dijelovima bile napuknute, smanjenog profila i ispunjene korijenjem uslijed čega je za vrijeme kišnih perioda dolazilo do plavljenja. Osim radova na sanaciji dotrajale kanalizacijske mreže, izvedeni su i radovi na zamjeni postojeće vodovodne mreže, kojima se pristupilo po provedenom postupku javne nabave, od strane odabranog izvođača radova trgovačkog društva TGT Adriatik u ugovornom iznosu od 346.320,35 eura bez PDV-a. Osim TGT Adriatik, koji je izveo pretežno zemljane radove i radove na dobavi kanalizacijskih cijevi, montažerske radove izvela su društva Pragrande i Vodovod-Pula.

Paralelno su izvedeni i radovi na sanaciji potpornog zida u dužini nešto više od 100 m, na dionici od kućnog broja 16 do 22A.

Tijekom izvođenja navedenih radova dodatno su izvedeni i radovi od strane Hrvatske elektroprivrede – HEP-a za koje se utvrdila potreba.

Radovima je obuhvaćeno sveukupno 500 metara Mutilske ulice i to od raskrižja s Vrtlarskom ulicom do raskrižja s Liburnijskom ulicom te je u cijeloj dužini napravljena zamjena rubnjaka i izveden novi asfalt.

Grad Pula-Pola zahvaljuje građankama i građanima te svim sudionicima u prometu na strpljenju.