Novosti

01/07/2023

Održana fascinantna baletna parada u sklopu programa Pulskog kulturnog ljeta

Plesačka eksplozija na daskama INK

U Istarskom narodnom kazalištu u petak, 30. lipnja 2023. godine održana je velika baletna parada u sklopu programa Pulskog kulturnog ljeta. Parada je publici predstavila plesni kolaž, četiri velika koreografska imena današnjice i izvedbu vrhunskih plesačica i plesača. Baletna izvedba prvotno je trebala biti izvedena na obnovljenoj pozornici Malog rimskog kazališta, ali je zbog kiše premještena u kazalište.

Publika je imala priliku pogledati izvedbu impresivnog "Posvećenja proljeća" Igora Stravinskog u koreografiji Maše Kolar, potom kombinacije Ravelovog Bolera i baleta na trampolinima Andonisa Foniadakisate duet iz "Žar ptice" u koreografiji Marca Goeckeai na kraju eksploziju plesačke energije u koreografiji “Medium rare” izraelskog koreografa Nadava Zelnera.

Nakon Baletne parade, program Pulskog kulturnog ljeta nastavlja se već u nedjelju, 2. srpnja kada će se na pozornicu Malog rimskog kazališta popeti kultni britanski sastav Morcheeba.

Slijedi nastup ansambla Lado u petak, 7. srpnja, gala operna večer "Opera Amorosa" u subotu, 8. srpnja, simfonijski gala koncert "Plesovi pod zvijezdama" u petak, 14. srpnja, multimedijalna simfonija "The Notebooks od Leonardo da Vinci" u utorak, 15. kolovoza i glazbeno scenski spektakl Most u petak, 18. kolovoza. U Areni će pak u srijedu, 26. srpnja biti upriličena poznata opera "Tosca".