Novosti

03/07/2023

Grupa Morcheeba izvela svoje najveće hitove u Malom rimskom kazalištu

U sklopu Pulskog kulturnog ljeta, britanska grupa Morcheeba nastupila je u Malom rimskom kazalištu, gdje je publici predstavila svoj glazbeni opus koji spaja trip-hop, alternativni rock, R&B, blues i druge žanrove.

Skye Edwards i Ross Godfrey, dvojac koji već gotovo tri desetljeća osvaja svijet u Pulu dolaze kao zvijezde ljeta i to u jedan od najspektakularnijih koncertnih, kazališnih i uopće izvedbenih prostora u ovom dijelu Europe.

Upravo je Malo rimsko kazalište bila originalna pozornica za presjek njihove karijere i Morcheebine najveće hitove te za pjesme s novog albuma „Blackest Blue“.

Ovaj engleski bend svoju glazbenu priču gradi od sredine devedesetih spajajući žanrove u neočekivane očaravajuće kombinacije tragajući za zvukom koji je već trebao postojati, ali nije nastao. Njihov debi album „Who Can You Trust?“, pa jedan od kritički najcjenjenijih „Big Calm“, i kasniji albumi poput „Fragments of Freedom“ ili „Charango“ donijeli su mnoge svjetske hitove poput „Rome Wasn“t Built in a Day“, „The Sea“, „Trigger Hippie“, „Undress Me Now“, „Part Of The Process“. Deset albuma čini dosadašnju diskografiju Morcheebe, a najnoviji, hvaljeni „Blackest Blue“.

Inače, Morheeba je jedan od bendova koji se fanovima iz Hrvatske oduvijek posebno posvećivao. Valja istaknuti i kuriozitet suradnje s jednom od najuspješnijih hrvatskih kantautorica, Irenom Žilić, čiju su pjesmu „The Moon“ obradili i objavili na svom posljednjem albumu. Skye i Ross Irenu su upoznali još 2016. i otada su fanovi njezine glazbe, a ona je nastupala kao predgrupa na nekoliko njihovih dosadašnjih nastupa u Hrvatskoj.

Nastup Morcheebe dio je Pulskog kulturnog ljeta u kojem publiku do kraja kolovoza očekuje još niz izvedbi vrhunskih umjetnika. Slijedi nastup ansambla Lado u petak, 7. srpnja, gala operna večer "Opera Amorosa" u subotu, 8. srpnja, simfonijski gala koncert "Plesovi pod zvijezdama" u petak, 14. srpnja, multimedijalna simfonija "The Notebooks od Leonardo da Vinci" u utorak, 15. kolovoza i glazbeno scenski spektakl Most u petak, 18. kolovoza. U Areni će pak u srijedu, 26. srpnja biti upriličena poznata opera "Tosca".