Novosti

03/07/2023

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić na dodjeli nagrada najboljim sportašima Grada Pule za 2022. godinu

U organizaciji Sportske zajednica Grada Pule u ponedjeljak, 3. srpnja 2023. godine u Domu sportova Mate Parlov održana je svečana dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Pule koji su nagrađeni za najbolja sportska ostvarenja u 2022. godini. Čast dodjela nagrada pripala je zamjenici gradonačelnika Grada Pule-Pola Ivoni Močenić, pročelnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivani Sokolov te predsjedniku Sportske zajednice Grada Pule Milanu Seadu Soldatiću.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić je svim sportašicama i sportašima čestitala od srca, te istaknula da su ova priznanja dokaz volje, truda i velikog odricanja. „Pula se na najljepši mogući način prezentira upravo kroz vaše uspjehe“, istaknula je Močenić te iskoristila prigodu da svim sportašima i trenerima poželi još puno sportskih uspjeha, nagrada i medalja.

Sportska zajednica Grada Pule proglasila je najbolje sportaše Grada Pule za 2022. godinu u osam kategorija. Uz ova priznanja i nagrade dodijeljene su nagrade za životno djelo i nagrade klubovima koji obilježavaju godišnjice djelovanja.

Klubovi koji obilježavaju godišnjice i posebne nagrade su:

  • Atletski klub „SPEKTAR“– 15 godina postojanja
  • Nogometni klub „ŠTINJAN“– 90 godina postojanja

Najperspektivnijom sportašicomGrada Pule za 2022. godinu proglašena je Laura Lalićčlanica Veslačkog kluba „Istra“, a najboljom sportašicomproglašena je Tea Petehčlanica Jedriličarskog kluba „Uljanik“.

Najperspektivniji sportašGrada Pule za 2022. godinu je Deni Valečlan Stolnoteniskog kluba “Pula“, dok je najbolji sportašRobert Klačarčlan Judo kluba „Istarski borac“.

Najuspješnija ženska ekipaGrada Pule je Ženski košarkaški klub “Pula“, a najuspješnija muška ekipaje  Malonogometni klub „Stanoinvest futsal Pula“.

Najbolja sportašica osoba s invaliditetomGrada Pule je  Jelena Vuković, članica Atletskog kluba osoba sa invaliditetom „Spektar“, dok je najboljim sportašem osobi s invaliditetomproglašen Borna Zohil, član Stolnoteniskog kluba „PULA“.

LAUREATI za 2022. godinu  - godišnje nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta su:

  • Karlo Siljan
  • Anto Prgomet
  • Salja Sijarić