Novosti

06/07/2023

Otvorenje Reuse festivala u petak u Art parku Rojc

U Puli počinje prvi Reuse festival, posjetitelje očekuju brojne radionice i zabava

Povodom obilježavanja svjetske inicijative „Srpanj bez plastike“gradska komunalna tvrtka Pula Herculanea, Grad Pula i udruga Zelena Istra organiziraju prvi Festival ponovne uporabe – Reuse festival, koji će se 7. i 8. srpnja  održati u sklopu projekta „Navike okreni, promjenu pokreni“.

Službeno otvorenje Reuse festivalapredviđeno je u petak, 7. srpnja 2023.godine u 19 sati  u Art parku Rojc u Ulici Ljudevita Gaja 3, u Puli.

U sklopu Reuse festivala održat će se niz besplatnih radionica za zainteresirane građane, u cilju osvješćivanja o važnosti ponovne uporabe različitih predmeta i otpada, a kako bi se doprinijelo zaštiti okoliša. U sklopu festivala svi posjetitelji će moći, između ostalog, besplatno popraviti bicikl, prisustvovati radionicama izrade sapuna, izraditi voskomot, nakit od papira, raditi chabby chic namještaj, razmijeniti odjeću i obuću, redizajnirati tekstil, sudjelovati na radionici kuhanja od ostataka hrane, slikati se u second-hand kutku, i to sve uz dobru glazbu i druženje u prekrasnom okruženju Art parka u Rojcu.

Tijekom prvog dana na radionicama će se obrađivati teme ponovne uporabe stare odjeće i plastike, restauracije namještaja te izrade sapuna.

Detaljan programpotražite na poveznici.